Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTSKI FILM

Mladi autori kroz film preispituju društvo u kojem živimo

Facebook
01.05.2019.
u 14:34

Revija studentskog filma održat će se od 2. do 4. svibnja a uključivat će filmska ostvarenja iz Hrvatske, ali i iz regije.

 

 

Čak 75 filmova bit će prikazano na ovogodišnjoj Reviji studentskog filma u zagrebačkom MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Iako su autori filmova sami studenti, teme kojih se oni dotiču nadilaze teme iz studentskog života – oni na kritički način progovaraju o cjelokupnom društvu u kojem živimo, kroz dokumentarnu, igranu ili animiranu formu. Mladi filmaši nas svojim video uradcima tjeraju da nikad ne prestanemo propitkivati svoje stavove o stvarima koje smatramo uvriježenima. Širok spektar tema uključuje i relativnost ljepote, dvosjekli mač humanosti te seksualnost kao tabu koji polako nestaje.

Od ove godine, Revija ne obuhvaća samo radove iz Hrvatske – mogu se uključiti i studenti iz cijele regije. Program je podijeljen na tri dijela: Akademski program, Studentski program te Popratni i edukaciji program. U Akademskom dijelu konkurira 38 naslova, u produkciji filmskih ili umjetničkih akademija, dok će u Studentskom bloku biti prikazano 36 filmova u konkurenciji, te jedan film izvan konkurencije. Uloga Revije je dvojaka: uz to što pomaže mladim autorima da se afirmiraju kroz svoja prva filmska ostvarenja, služi i kao platforma za povezivanje mladih filmskih autora iz Hrvatske ali i šire. Filmove mogu prijaviti svi studenti, neovisno studiraju li na umjetničkoj akademiji, novinarstvu ili nekom trećem studiju.

- Najvažnije je pokazati filmsko srce i otkriti nam jedinstveni zalogaj kreativnost! - najvažniji kriterij stoji na Facebook stranici Revije.

Program će trajati tri dana: od 2. do 4.svibnja, a ulazak na sve projekcije je besplatan. Nakon dodjela nagrada zadnjeg dana, autori i posjetitelji će moći nastaviti druženje na afterpartiju u &TD-u.

Festival organizira udruga Grupa sedam i Akademski filmski klub, a program se izvodi u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu i Kinoklubom Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije