Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA BOEING BOEING

Mladi arhitekt Bernard ima jednu veliku tajnu, no dolazak prijatelja upropastio mu je planove

Foto: Gradsko kazalište Joza Ivakić
1/2
12.05.2019.
u 08:02

Mladog arhitekta igra Dorian Paulić dok je lik njegovog prijatelja iz provincije, Roberta, utjelovio Vladimir Andrić.

Boeing Boeing, predstava francuskog autora Marca Camolettija, idućeg će utorka (14.05.) biti izvedena u satiričnom kazalištu Kerempuh u izvedbi Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca. 

Predstava je imala premijeru u vinkovačkom kazalištu 8. rujna prošle godine, a sada će biti predstavljena i zagrebačkoj publici.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekti, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladež Pariza koji ima jednu tajnu. Bernarda nema jednu zaručnicu, nema ni dvije nego čak tri zaručnice. Naš junak vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve tri su po zanimanju stjuardese. Njegove zaručnice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati, a Robert i Bernard će pokušati da se tri zaručnice ne susretnu iako će cijeli dan provesti u istom stanu. Hoće li im uspjeti? Najizvođeniji tekst francuske književnosti garantira vam zabavnu večer, poručuju ogranizatori.

Foto: Gradsko kazalište Joza Ivakić

Mladog arhitekta igra Dorian Paulić dok je lik njegovog prijatelja iz provincije, Roberta, utjelovio Vladimir Andrić. Sanja Toth u ulozi je Berthe, Bernardove domaćice. Stjuardesu British Airwaysa, ujedno i Bernardovu zaručnicu, glumi Josipa Oršolić. Drugu Bernardovu zaručnicu Gabriellu, stjuardesu Alltalije, glumi Matea Marušić dok lik treće zaručnice Gretchen glumi Katarina Kristić. Ona je stjuardesa Lufthanse.

Za prijevod, adaptaciju i režiju predstave zaslužna je Nina Kleflin.

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Predstava je na rasporedu u utorak u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 50 kuna ako kupujete preko interneta dok je na blagajni 55 kuna. Za grupe (više od 10 osoba) iznosi 45 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije