Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Obuljen Koržinek
Povratak na članak

Ministrica o drakonskim kaznama organizatorima koncerata: "Preporuke su vrlo jasne"

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek najavila je u četvrtak novu mjeru sufinanciranja dodatnog produkcijskog troška organizatorima kulturnih događanja zbog uvođenje epidemioloških mjera.

Komentari 10

ST
stefj
13:17 18.09.2020.

Objave preporuke i onda te kazne ako ih se ne prodržavaš? Kakve su to preporuke, onda su to zakonske zabrane... Aha, tu je onda nastaje pravni problem, no bitno je da postoji osnova za uvođenje diktature... Lijepo zabranite, pa nek vas organizatori tuže, a dok ta tužba dođe na red ionako niti jedan od organizatora to neće doživjeti, pa je država mirna što se tiče odšteta... To je puno jeftinije i efikasnije i nisu potrebna glumatanja o demokraciji i brizi. A kod nas "kultura" ionako postoji samo ako je financirana od države, a takvih "kulturnih" će se uvijek dovoljno naći kada se situacija s COVIDom smiri...

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
13:49 18.09.2020.

Kao sto je slobodno-misleci puk i ocekivao... jednom kad nam pocnu ukidati osnovne ljudske slobode, vrlo tesko ce nam ih vratiti. Ta moc kontrole, saznanje teladi na poziciji da od tvog zivota mogu uciniti mizeriju... to je afrodizijak kojeg se novcima ne moze kupiti... "Novo normalno" je eufemizam za tiraniju i fasizam. Do kada ce to narod jos trpjeti, ostaje za vidjeti. I ovdje ne govorim samo o Hrvatskoj, ova diktatura se moze srusiti samo jednom svjetskom revolucijom.

VL
KA
karinmedaje
14:07 18.09.2020.

drugarica

VL
Avatar Medusa
Medusa
13:51 18.09.2020.

I Nina se svrstala

VL
DU
Deleted user
13:41 18.09.2020.

Poštovana ministrice ono što vi pričate nije sukladno zakonu molim pročitajte zakon ukoliko to želite učiniti proglasite izvanredno stanje

VL
SV
sveznam1
13:49 18.09.2020.

ocekujemo i kazne organizatorima festivala..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.