Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUBLIKO; DAJ SITNIŠ!

Michael Moore žica pare za bankare

15.06.2009.
u 13:31

Kontroverzni redatelj dokumentaraca za svoj novi film (čija je premijera 2. listopada) još nije ni naslov smislio, ali je zato već krenuo u vrlo efektno reklamiranje istog. Budući da se ovaj put pozabavio burzovnimk krahom, za svoj bezimeni film ganjao je ljude po Wall Streetu da mu daju izjave, i naišao uglavnom na šutnju. Ali ne bi Michael Moore bio ono što jest da se nije dosjetio kako iskoristiti animozitet Amerikanaca prema ozloglašenoj državnoj pomoći financijskom sektoru.

Umjesto scena iz svojeg filma, Moore je snimio reklamu u kojoj poziva ljude da "spase naše direktore" i najavljuje da će poslužitelji u kinu krenuti između sjedala i prikupljati dobrovoljne priloge za "Citibank, Bank of America, AIG, Goldman Sachs, JP Morgan i niz drugih banaka i korporacija kojima treba novca", te napomenuo da zna da su ljudi već dali novce putem vladine pomoći, ali neka daju još, osjećat će se bolje. Da vic bude veći, neki su ga i – poslušali.

Naime, u četiri kina u kojima je u petak premijerno prikazana ta reklama, poslužitelji su zbilja krenuli među publiku i bilo je onih koji su dali svoj prilog. Moore je najavio da će sav tako prikupljen novac biti doniran lokalnim pučkim kuhinjama.

Michael Moore vraća se korijenima

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije