Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Menšovov film Ljubav i golubovi bio je najgledaniji film u SSSR-u

Ljubav i golubovi
15.03.2019.
u 17:06

Film Oskarovca Vladimira Menšova besplatno možete pogledati 29. ožujka u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa. Taj filmski klasik mnogi smatraju jednim od najboljih filmova sovjetske produkcije

Ruski redatelj Vladimir Menšov za svoj film Moskva suzama ne vjeruje dobio je 1981. godine Oskara za najbolji strani film. Menšov je snimio romantičnu komediju o tri prijateljice koje žive u domu i potpuno su različitih svjetonazora. Za jednu je sigunost brak, za drugu karijera, a treća traži skromnost.

Menšovova briljantna režija bila je toliko impresivna da je  redatelj bio nominiran za Zlatnog medvjeda na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Četiri godine kasnije, Menšov je snimio romantičnu komediju Ljubav i golubovi s  Aleksandrom Mikhaylovim, Ninom Doroshinom i Ljudmilom Gurchenko koji  možete besplatno pogledati u zagrebačkom kinu Europa 29. ožujka u 19 sati. 

Ova romantična komedija bila je najgledaniji film u Sovjetskom Savezu u godini prikazivanja. U središtu pozornosti je čovjek sa sela koji dobiva priliku otići u odmaralište na moru i tamo se zaljubljuje u gradsku ljepoticu. Ali, njegova obitelj želi da se on vrati (kao i golubovi koje uzgaja) i on mora izabrati što će učiniti... Taj film mnogi kritičari svrstaju u deset najboljih sovjetskih filmova svih vremena, stoga nemojte propustiti priliku pogledati ga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije