Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHOMIR MRAOVIĆ
Povratak na članak

Marijino rođenje

Kratka priča 'Ranko Marinković' zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 3

SM
stari_mačak
19:18 15.07.2017.

" Samo rođenje moje bake Marije obilježeno je mistikom i magijom. Rođena je kao blizanka. Druga. Ostala je u posteljici. Kako su kreveti nekad na selu bili visoki i ispod njih je bilo mjesta, posteljica za koju se nije znalo da je u njoj dijete gurnuta je pod krevet. Žene koje su porađale moju prabaku malo su popile, zaboravile su na posteljicu. Slavile su rođenje prve kćeri. Nisu ni znale da postoji druga. Ispod kreveta. Moja baka." I sad, zamislite tu scenu: žene porađaju drugu ženu i posteljica u kojoj je dijete završi - pod krevetom. Kako? Zašto? Je li se to dijete rodilo wireles, bez fizičke veze s majkom, bez pupčane vrpce? Koji je ovo vrag? O čemu se tu radi? Neka mi bude oprošteno, ali dalje od ovih nekoliko rečenica nisam ni čitao jer je ovo čista uvreda inteligencije čitatelja. Ne da je loše, ne da je nelogično, ovo je potpuno besmisleno. Promašaj. Zrak.

VL
TI
tifani
09:52 16.07.2017.

tako je. dijete ni ne može biti u posteljici jer je to organ koji sliči na šnicl i služi sasvim nečem drugom. treba uvijek provjeriti prije pisanja. on je valjda mislio na vodenjak, a to je opet nemoguće iz ovih razloga koje je moj favorit, stari_mačak, naveo :)

VL
ON
onacita1
15:40 04.08.2017.

Sram me i stid bilo čitati ovo !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.