Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK VARAŽDIN

'Malo blago' je prava kazališno-literarna humana poslastica

pravo blago
Foto: HNK Varaždin
21.10.2015.
u 18:03

Prava mala kazališno-literarna poslastica koja dokazuje da je komunikacija između različitih generacija ipak moguća.

Odličnom izvedbom suvremenog teksta irske spisateljice Elaine Murphy "Malo blago" počela je nova sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Mudro smještena na intimnu scenu "Zvonimir Rogoz", drama o tri sretno-nesretne žene različitih generacija iz jedne obične gradske obitelji izuzetno je lako komunicirala s gledateljima.

Za to su prije svih zaslužne tri ravnopravne, iznimno dobro odabrane glumice, Ljiljana Bogojević kao baka, Hana Hegedušić kao kći i Vini Jurčić (studentica treće godine ADU) kao unuka. Diskretni redatelj Tomislav Pavković inzistirao je na ispovjednom, ali nimalo monotonom tempu predstave, glazba (Vid Novak Kralj) bila je decentna, baš kao i kostimi Žarke Krpan.

Odličan posao napravila je i Ljiljana Bogojević kao savjetnica za varaždinski govor i lokacije, čime je predstava bez mnogo filozofije i karikiranja prirodno ukotvljena u varaždinski kraj i mentalitet. I premda u "Malom blagu" ima dosta pomodarskih psovki, pa se i popu veli pop, a bobu bob, poruka ove drame neuobičajeno je humana i topla. Prava mala kazališno-literarna poslastica koja dokazuje da je komunikacija između različitih generacija ipak moguća. 

>> Varaždin dobiva operu nakon preduge stanke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije