Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ

Mala Scena traži dječja lica za predstavu 'Priče o svjetlu'

priče o svjetlu
25.02.2010.
u 12:36

Ivica Šimić u kazalištu Mala scena istražuje i priprema novu predstavu za najmlađe – Priču o svjetlu. Nakon Priče o oblaku i Priče o kotaču, to je treća specijalizirana predstava za najmlađu publiku.

Fotografije djece činit će dio najnovije predstave Male scene za najmlađe, Priče o svjetlu, stoga je kazalište u potrazi za najzanimljivijim dječjim licima.

Ivica Šimić u kazalištu Mala scena istražuje i priprema novu predstavu za najmlađe – Priču o svjetlu. Nakon Priče o oblaku i Priče o kotaču, to je treća specijalizirana predstava za najmlađu publiku, od jedne i pol do pet godina.

Svjetlo uglavnom poznamo kao fizičku pojavu, kao elektromagnetsko zračenje,skup titrajućih energetskih čestica fotona, i to onih koje ljudsko oko može raspoznati. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama: mrak ne postoji, već samo nedostatak svjetla zamračuje nam vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas - od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

Svjetlost stvara nebrojene čudesne učinke, koje će, kroz maštanje Ivica Šimića, Željke Fabijanić, Dinke Jeričević i Hane Letice (autorski tim predstave), zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak prave čarolije. No, kroz igru svjetlosti dotaknut ćemo i metafiziku: dualizam svjetlost - mrak pruža mogućnost razmišljanja o unutarnjim, duhovnim svjetlima koja nas prožimaju, o dobru i zlu, o prosvjetljenju i spoznajama koje poput zvijezda u nama pokazuju put kojim se svako dijete, a i mi odrasli krećemo.

Priču o svjetlu i životu obogatit će fotografije lica različitih ljudi, svako sa svojom pričom, svojim svjetlom i mrakom. Stoga Mala Scena poziva roditelje da im pošalju fotografije svoje djece od 2 do 8 godina, od kojih će odabrati najzanimljivija lica. Potom će nagrađivana fotografkinja Ana Šesto napraviti portrete pobjednika u crno bijeloj tehnici koji će se koristiti u predstavi. Rok za prijavu je 28.2.2010. u ponoć, a fotografiranje će biti organizirano od 1. ožujka 2010.

Publika će predstavu moći vidjeti od 6. ožujka 2010. u Maloj sceni te će igrati svaku subotu tijekom ožujka u 10 i 11.30 sati, i to za najviše 40 gledatelja. Više o uvjetima natječaja može se naći na www.mala-scena.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije