Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SC

Mala Kline vodi radionicu za ljubitelje slike, tijela, kazališta

Mala Kline
arhiva
25.01.2012.
u 16:31

Na radionici se koristimo tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu, kaže voditeljica radionice Mala Kline

Radionica "O kompoziciji i izvođenju imidža“ namijenjena je svima koji vole slike, tijelo, riječi i kazalište, a održat će se od subote 17. do utorka 20. veljače u Teatru &TD. Voditeljice je Mala Kline, participacija je 250 kuna, a studenti imaju pravo na popust od 20 posto.

– Radionica se temelji na istraživanju različitih alata i pristupa koji omogućuju stvaranje vlastitih samostalnih radova. Koristimo se tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Kao polazište uzimamo imidže iz mitologije i tražimo osobne odgovore na specifične teme koje lociramo u ovom kontekstu. S jedne strane radimo s imidžima koji se otvaraju kroz naša tijela. Istražujemo ih kroz pokret, glas i tekst. S druge strane pokušavamo kreirati akcije koje su odgovor, ali i refleksija trenutačnih socio-političkih pitanja svijeta u kojem živimo. Tako stvaramo kratke partiture akcija s kojima se zatim igramo, slažemo ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad. Zanima me kako ćete simultano izvoditi tekst i pokret tijela, kako ćete ih izmjestiti, kako ćete pregovarati između vanjske i unutarnje pozicije, glume i autentičnosti, fikcije i stvarnosti, umjetnog i realističnog. Zanima me kako će se određena dramaturgija, dramaturgija bazirana na kontrapunktu (ovima), razviti u individualnim radovima – kaže voditeljica Mala Kline.

Prijave s kratkim motivacijskim pismom, životopisom i kontaktima šaljite na edukultura.sc@gmail.com do 12. veljače.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije