Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo od djeteta

Ludo nadareni četverogodišnji pjesnik objavit će knjigu poezije

Screenshot
23.07.2020.
u 14:07

Četverogodišnjem pjesniku Nadimu Shamma-Sourgenu uskoro će izaći prva knjiga poezije.

Nadim Shamma-Sourgen iz Velike Britanije sa samo četiri godine postigao je nešto što ni mnogo, mnogo stariji od njega ne bi mogli ni sanjati. Malom Nadimu uskoro će izaći prva knjiga!

Kuća Walker Books izdat će knjigu njegove poezije idućeg ljeta, a iz izdavačke kuće izjavili su kako su "zapanjeni što itko tako mlad može pisati takve stihove". 

Njegov pjesnički talent otkrila je Kate Clanchy, pjesnikinja i učiteljica koja je ove godine dobila i prestižnu Nagradu Orwell. Clanchy je Nadima upoznala preko njegove majke, profesorice na Sveučilištu u Readingu te su zajedno surađivale na projektu pisanja poezije s izbjeglicama. Nakon što je na društvenim mrežama podijelila neke od njegovih pjesama, mali pjesnik postao je prava zvijezda i dao više intervjua. A iako je iznimno nadaren s riječima, Nadim je ipak tipičan četverogodišnjak, pa ga je tijekom intervjua na Sky Newsu voditeljica morala zamoliti da izvadi prst iz nosa. 

- Volim pisati pjesme, pogotovo o prirodi. Sretan sam što će moje pjesme biti u knjizi. Kad budu u knjizi, mogu li molim vas dobiti jednu? - rekao je mali pjesnik nakon što su mu priopćili sretnu vijest. 

Međutim, kako je objasnila njegova majka, Nadim se još uvijek uči čitati i pisati pa svoje pjesme većinom diktira njoj, no njegov osjećaj za ritam i riječi zaista je nevjerojatan. On nije prvi četverogodišnjak kojem će biti objavljena knjiga, jer taj rekord drži Dorothy Straight koja je 1962. napisala knjigu "How the World Began". Drugi najmlađi pisac je Thanuwana Serasinghe sa Šri Lanke kojem je bilo skoro pet godina kada je objavio knjigu "Junk Food" 2017., a koju je napisao u tri dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije