Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interliber Od 11. do 15. studenoga

Ljevak: Velesajam ništa ne poklanja nakladnicima!

interliber
Davor Puklavec/24 sata
09.11.2009.
u 15:22

Interliber ostaje jedini sajam knjiga na svijetu bez ulaznica - rekao je Jakša Depolo, voditelj te tradicionalne knjižne priredbe, koja će se (32. put) održati od 11. do 15. studenoga.

Interliber ostaje jedini sajam knjiga na svijetu bez ulaznica - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Jakša Depolo, voditelj te tradicionalne knjižne priredbe, koja će se (32. put) održati od 11. do 15. studenoga. Zašto je na popularni Interliber, koji posljednjih godina prema procjenama posjećuje oko sto tisuća ljubitelja knjiga, ulaz - besplatan?

Depolo odgovara da Zagrebački velesajam time izlazi u susret izlagačima u želji da lakše dođu do kupaca. Predsjednik suorganizatora Interlibera, Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara, iskusni izdavač Zdenko Ljevak tvrdi pak, prilično nezadovoljan ovogodišnjom suradnjom sa ZV-om, da Velesajam “nakladnicima ništa ne poklanja”. Podsjetivši da sudjeluje u rastu Interlibera već više od dvadeset godina, Ljevak kaže da je ovaj put suradnja Zajednice s Velesajmom, konkretno s voditeljem programa, izostala. Tek je prije nekoliko dana, kaže, dobio informacije o Interliberu, i to samo šture statističke podatke. Usprotivio se i Depolovoj ocjeni da je Interliber “najveća hrvatska knjižara”.

Ljevak, naime, misli da Interliber nije samo to, već ponajprije kulturno okupljalište nakladnika, autora i knjižara. Nezadovoljan je i činjenicom da Zagrebački velesajam nije prihvatio prijedlog Zajednice o produžetku trajanja Interlibera za jedan dan, kao ni onaj da izložba svaki dan za posjetitelje bude otvorena do 21 sat. Ili će suradnja ubuduće biti prava, ili će Zajednica pronaći drugog partnera za sajam knjiga, odlučan je Ljevak.

Iz Velesajma stvar ublažavaju: vjeruju u nastavak suradnje, a za ovogodišnji Interliber tvrde da će biti najveći dosad: ugostit će 290 nakladnika!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije