42 18°C
  • stari_mačak:

    Jedan od najvećih problema, odnosno pogrešaka u pisanju kratkih priča jest trpanje i sažimanje što više podataka u malo teksta. Na taj se način priča pretvara u puko dosadno i nepotrebno nabrajanje činjenica. Nije potrebno u jednoj rečenici objasniti pola ... prikaži još! života glavnog lika jer je to jednostavno nemoguće, ali se treba fokusirati na osnovnu poruku priče tako da sve što se želi kazati i ispričati čitatelj sazna odnosno nasluti i pretpostavi sam, između redova. E to je čar i umjetnost kratke priče i zato ima jako malo dobrih i vrsnih kratkopričaša. Čast formalnom obrazovanju no talent je ipak ispred njega.

  • goran2hr:

    Ponosna majka rodila sina grafitera! Bilo je već igranih filmova, priča, a i stvarnih događaja, gdje su pojedinci otrpjeli životne nevolje i nepravde, pa svejedno uspjeli u životu. I ova priča je mogla biti na tragu takvih, da nema bizaran ... prikaži još! kraj. Glavni junak, je konačno uspio u životu, a i grad ga je prihvatio kao uspješnog sportaša, znanstvenika, poduzetnika...?! A ne, on je postao običan grafiter. Lik koji po noći gadi tuđe zgrade, hodajući je ekološki problem, u najboljem slučaju od toga nema ništa, u najgorem slučaju zbog svog vandalizma dobije batine ili mora platiti popravak fasade. Dobro je da nije ostvario sebe kao uspješnog piromana ili osloboditelja vrtnih patuljaka. No, pohvala ide u smislu da je ovdje bilo i gorih priča. A i majka je sada sretna, pa i to nešto vrijedi.

  • Kolumpar:

    Dragi bog dijeli talent samo na Veliki petak svake prestupne godine. Stoga ga bona nema i ne mož imat baš svaki hupetan, svaka hrnula i svaka harabatija i handrmolja. O ljubavi, o sreće, oh lijepe slatke slobode, radi štogod oćeš ... prikaži još!š mamin umjetniče! Ah, lijepe li su ote tvoje djire, kohouteki i hakovi križi po fasadama i botaničkim baštama! Das hat Mutter einem Maler in Braunau erzählt. I znamo na što je to ispalo..

Još iz rubrike Kultura

Hrvatski novčarski zavod
PROMO

Nova trgovina Hrvatskog novčarskog zavoda uređena kao umjetnička poklon galerija

STO GODINA ZAGREBAČKOG KVARTETA

U stoljeću postojanja kvartet je utihnuo samo za vrijeme NDH

ZKM
Nagradni natječaj

Osvojite karte za predstavu ZDRAV I ČIST DOM, TO JE BAŠ PO MOM