Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linda Boström Knausgård

Bivši muž njihovo prljavo rublje istresao je u bestselleru "Moja borba". Ovo je njen odgovor

VL
Autor
Denis Derk
20.07.2020.
u 10:29

Naklada Ljevak objavila je roman “Oktobarsko dijete” pjesnikinje i autorice Linde Boström Knausgård, svojevrsni odgovor na knjige njezina bivšeg supruga Karla Ovea Knausgårda poznate pod zajedničkim nazivom “Moja borba”.

Naklada Ljevak ekspresno je objavila roman o kojem se dugo pričalo. “Oktobarsko dijete” pjesnikinje i autorice Linde Boström Knausgård svojevrsni je odgovor na knjige njezina bivšeg supruga Karla Ovea Knausgårda poznate pod zajedničkim nazivom “Moja borba”.

U tom je romanu britko, potresno i bez osvetničkog gnjeva opisala konkretnu bolest s kojom se bori veći dio svog života. A to je borbu dugi niz godina dijelila i s dugogodišnjim suprugom, poznatom norveškim piscem Karlom Oveom Knausgårdom koji je o njoj rijetko otvoreno, bez ikakvih ograda pisao u svojem monumentalnom nizu knjiga koji je postao jedan od fenomena svjetskog izdavaštva.

“Oktobarsko dijete” Linde Boström Knausgård na hrvatski je prevela odlična prevoditeljica Željka Černok. U “Oktobarskom djetetu” bavi se intrigantnom temom, boravkom u psihijatrijskoj klinici na prisilnom liječenju elektrošokovima. Tijekom tog liječenja borila se s gubitkom pamćenja što je tek jedna od posljedica ove agresivne terapije. A gubitak pamćenja smrtna je osuda za pisca. Ovaj roman stoga se može čitati i kao intimno pismo upućeno bivšem suprugu koji je već ogolio njihov brak u kojem je rođeno četvero djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije