Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela nagrada

Lerotić, Hušman, Kolbas i Jušić slavili na Danima hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma
Dani hrvatskog filma
10.04.2011.
u 13:15

"Onda vidim Tanju" osvojio je dvije nagrade za najbolji film, te nagradu za najboljeg producenta

Grand Prix za najbolji film, te nagradu Oktavijan za najbolji film na Danima hrvatskog filma
osvojio je "Onda vidim Tanju" Jurja Lerotića. Nagradu za najbolju režiju te Oktavijana za najbolji
eksperimentalni film dobio je "Nogomet" Ane Hušman. Za najbolju glumu nagrađena je Marina
Vodeničar u filmu "Pametnice". Oktavijana za najbolji dokumentarac te nagradu za montažu dobio
je "Ratni reporter" Silvestra Kolbasa. Najboljim animiranim filmom proglašen je "Cvijet bitke"
Simona Bogojevića Narath

Grand Prix za najbolji film, te nagradu Oktavijan za najbolji film na Danima hrvatskog filma osvojio je "Onda vidim Tanju" Jurja Lerotića, film koji je domaću publiku šarmirao još na "Kockicama" Zagreb film festivala, gdje je osvojio glavnu nagradu, a potom je imao i međunarodnu premijeru na filmskom festivalu u Rotterdamu. Zagrebačka produkcija Hulahop dobila je i nagradu za najboljeg producenta zahvaljujući radu na Lerotićevom filmu. 

Nagradu za najbolju režiju te Oktavijana za najbolji eksperimentalni film dobio je "Nogomet" Ane Hušman, premijerno predstavljen na Human rights film festivalu u Zagrebu.

Za najbolju glumu nagrađena je Marina Vodeničar u filmu "Pametnice" redateljica Sonje Tarokić i Hane Jušić. Hana Jušić osvojila je i nagradu Jelena Rajković, koju Hrvatsko društvo filmskih redatelja dodjeljuje na najboljeg autora do 30 godina starosti, za režiju kratkog filma "Zimica". Podsjetimo, njena kolegica Tarokić istu je nagradu osvojila prošle godine za svoj film "Crveno".

Oktavijana za najbolji dokumentarac te nagradu za najbolju montažu dobio je "Ratni reporter" Silvestra Kolbasa, koji je vrlo uspješnu premijeru imao na ovogodišnjem Zagreb Doxu.

Najboljim animiranim filmom proglašen je "Cvijet bitke" Simona Bogojevića Naratha, koji je obilježio otvorenje festivala.

Projekcije nagrađenih filmova počinju danas u 17 sati u Kinu SC. Raspored projekcija i puni popis nagrađenih potražite na službenim stranicama DHF-a.

 

Komentara 1

DE
detour
14:55 10.04.2011.

onda vidim tanju je ODLICAN film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije