Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crtani romani šou

Lektira nikad nije bila zabavnija, Camusov “Stranac” objavljen u stripu

09.02.2021.
u 10:31

Strip izdanje Camusovog romana "Stranac" objavljeno je na hrvatskom jeziku u izdanju Udruge Crtani romani šou.

Slavni egzistencijalistički roman Alberta Camusa u interpretaciji stripaša Jacquesa Ferrandeza objavljen je na hrvatskom jeziku u prijevodu Monice Jakšić i nakladi Udruge Crtani romani šou. Francuski autor ovom je vrijednom štivu pristupio dosljedno prateći Camusov predložak, udahnuvši mu likovni život koji bi onima koji su preskakali lektiru napokon mogao približiti jedan od najvažnijih romana apsurda u povijesti europske književnosti.

Kao i knjiga, Ferrandezov strip započinje dijelom koji prati slobodni život činovnika Meursaulta, a drugi dio fokusira se na njegove zatvorske dane, u kojima glavni junak, nakon što je osuđen zbog ubojstva mladog Arapina, propušta ili odbija prepoznati težinu vlastite situacije. Strip-roman originalno je objavljen 2013. godine, a sada je dostupan i u nas. 

Komentara 1

Avatar prahrvat
prahrvat
12:33 09.02.2021.

zanimljivije je gledat u mješalicu za cement nego čitat camusa. egzistencijalna žvakaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije