Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Legenda svjetske operne pozornice Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu
Foto: Promo
26.03.2018.
u 12:15

Potvrđen novi datum koncerta Yusifa Eyvazova i gostovanje jedne od najvećih sopranistica današnjice

Velika završnica ciklusa Lisinski arioso održat će se 10. travnja 2018. kada će se na pozornici naći dvije svjetske operne zvijezde - tenor Yusif Eyvazov i sopranistica Maria Guleghina.

Maria Guleghina je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. Samo u Scali je nastupila u 15 novih produkcija.

Yusif Eyvazov je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i srčanošću osvojio je publiku diljem svijeta. Najveću pozornost stekao je istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama, a vrijedi istaknuti da je zbog svojih odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao i veliki hit na društvenim mrežama.

Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi, Operi Garnier u Parizu i Newyorškome Metu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.

Ulaznice potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije