Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marulićevi dani

Leda osvojila Marula za najbolju predstavu i režiju

Leda
28.04.2013.
u 20:10

O nagradama Marul odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu Željka Udovičić, dramaturginja, te predsjednica ocjenjivačkog suda i članovi: Bruna Bebić, Alja Predan, Hazim Begagić i Ivor Martinić

Dvadesettreći Marulićevi dani zatvoreni su na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split. Ocjenjivački sud odlučio je da nagradu Marul za suvremeni dramski tekst festivalske predstave dodjeli Mati Matišiću autoru drame Žena bez tijela izvedene u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, dok je Marula za predstavu u cjelini dobila predstava Leda Miroslava Krleže u režiji Anice Tomić i koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Festivala Kotor Art i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ Cetinje. Publika Marulićevih dana najvišu je ocjenu dala predstavi Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane i režiji Ivice Buljana.

O nagradama Marul odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu Željka Udovičić, dramaturginja, te predsjednica ocjenjivačkog suda i članovi: Bruna Bebić, glumica; Alja Predan, dramaturginja; Hazim Begagić, glumac i kazališni producent, te Ivor Martinić, dramski pisac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije