Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indie rock u SC-u

Lambchop je u jednoj noći u SC-u izveo dva različita koncerta

\'lambchopVELIKI_nnn_kul_2511\'
Foto: Damir Žižić / SC
1/4
25.11.2010.
u 13:25

Veliko kino s tisuću stolaca ponovno je bilo puno, a publika je veći dio koncerta provela zatvorenih očiju

Iako usred radnog tjedna, američki country - blues - indie rokeri Lambchop u srijedu su do zadnjeg sjedala napunili veliko kino SC-a, u kojem su prije šest godina publiku s lakoćom podigli na noge. 

Ovaj je put koncertni koncept bio drukčiji. Smirena plovidba kroz minimalističke numere s albuma "Is a Woman" iz 2002. godine natjerala je okupljene da zatvore oči, uljuljkujući se u nježne, opuštajuće melodije.

Pri sredini nastupa, ispucavši sve osam godina stare sanjive adute (uključujući bonus pjesmu "This Corrosion"), Kurt Wagner i ekipa u gledalište su odjednom bacili glazbenu bombu – "najnabrijanije" stvari iz dvadesetgodišnje karijere, sabijene u jakih 30-ak minuta finala, nagradivši i one koji su u SC došli po malo koncertnog uzbuđenja.

Uz glasno odobravanje, počevši s "The Decline of Country and Western Civilisation", zaredali su se "Up With People s albuma "Nixon", sjajna "Give It / Once in a Lifetime" te "Your Fucking Sunny Day" na bisu.

Publika nije masovno ustajala sa stolaca, no u hladnu jesenju noć većina je izišla ozarenih lica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije