Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 godina
Povratak na članak

Laibach - najkontroverzniji fenomen bivše Jugoslavije

Komentari 2

GO
golf4141
16:14 11.08.2019.

Mator sam i pratim yu i ex yu rock scenu od ranih osamdesetih. I oduvijek za ove ušminkane slovence smatram da su salonski neonacisti. Obični pozeri i imitatori, kako modno, tako i glazbeno.

VL
Avatar gutenabend
gutenabend
19:49 02.12.2019.

@golf4141 Kada se već praviš tako pametan, onda bi kao prvo znao da nije "nacizam" nego nacionalsocijalizam, i "naci-zam" nije nikakva "kratica" kao što se često pokušava objasniti. Nijedan njemački nacionalsocijalist nikada nije upotrijebio riječ "naci", osim Josepha Goebbelsa u istoimenoj knjizi Der Nazi-Sozi, čime se aludira da je "naci" skraćenica od nacionalizam to jest nationalismus (naci-onalizmus) na njemačkom jeziku. Kao drugo, oni nisu nikakvi salonski (neo)nacionalsocijalisti nego glazbenici koji se koriste nacionalsocijalističkom, socijalističkom, fašističkom, komunističkom ikonografijom i simbolikom kao vizualno, auditivno i verbalno sredstvo jer upravo su spomenute ideologije imale jaku promidžbenu komponentu za predstavljanje narodu, i na kraju prerasta u svrhu samu sebi i autoironiju. Da su salonski neo-nacionalsocijalisti, po čemu, možda imaju politički program? Inače, Rammstein su upravo pozeri i imitatori Leibacha.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.