Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOTRA FOLKLORA

Lado s Makedoncima i Srbima u Hercegovini navijao za Hrvatsku

LADO
Foto: Jelena Janković/ Ansambl kolo
1/3
VL
Autor
Denis Derk
06.07.2018.
u 08:42

Tri ansambla na jednoj sceni sa svojim temperamentnim plesno-pjevnim točkama kojima se slavi prebogata narodna sačuvana baština doista je bila prilika koja se ne propušta

Interes za cjelovečernji spektakl Lada u pulskoj Areni bio je tolik da su u prodaju puštene i ulaznice za travnjak! Stoga će se večeras u Puli okupiti doista iznimno brojna publika željna vrhunske i rafinirane folklorne priredbe kakvu može priuštiti samo jedan ansambl u Hrvatskoj. Istarskoj publici Lado će se predstaviti novim programom koji se izvodi posljednjih mjeseci, a koji je dobio naziv po koreografiji znamenitog dr. Ivana Ivančana 'Ideju regruti'.

Hamletovska bitka

A prije koncerta u Puli, koji će biti kruna Ladove sezone, ansambl je održao dva odlično prihvaćena koncerta u Bosni i Hercegovini. Prvo su samostalno nastupili pred brojnom publikom iz cijele središnje Bosne u Kiseljaku, a 1. srpnja održali su možda i povijesni koncert na završnoj večeri Međunarodne smotre folklora u Vionici u općini Čitluk u Hercegovini.

Izuzetnost tog koncerta nije bila samo u činjenici da su ladovci zdušno navijali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je te nedjeljne večeri bila težak, gotovo pa hamletovski i krajnje neizvjestan boj s neugodnom Danskom, nego u činjenici da su nastupili zajedno s državnim folklornim ansamblima iz Makedonije i Srbije.

Tri ansambla na jednoj sceni sa svojim temperamentnim plesno-pjevnim točkama kojima se slavi prebogata narodna sačuvana baština doista je bila prilika koja se ne propušta.

Narodne nošnje i kockice

'Uvijek nam je poseban gušt dijeliti pozornicu s kolegama iz Ansambala Kolo i Tanec, kao što smo to učinili 1. srpnja u Vionici. No neuobičajeno zanimljiv gušt je nakon koncerta zajedno navijati za hrvatsku reprezentaciju u Rusiji. Uz narodne nošnje, provukle su se i crveno bijele kockice', napisali su na Facebook profilu ansambla Lado koji posljednjih mjeseci na spušta svoju kočnicu te je neprestano u šestoj brzini, a tek ih očekuje ljetna jadranska turneja.

Komentara 2

DA
dalibla
09:12 06.07.2018.

Inače ne navijaju za Hrvatsku ili što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije