Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kusturica: Hrvatski obavještajci šire laži o meni

28.01.2009.
u 08:07

Nakon što je optužen da je na koncertu "No smoking orkestra" u Njemačkoj kroz stihove pjesme dao podršku Radovanu Karadžiću, redatelj Emir Kusturica ponovno se našao na udaru medija. "Najpravoslavniji" među redateljima prepjevao je pjesmu Johnnyja Casha "Wanted Man" u "Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu".

U intervjuu za srbijanski Press Kusturica tvrdi da iza napada na njega stoje "obavještajni centri", a urednicima hrvatskih dnevnih novina koje su, kako tvrdi, objavile napad na njega, poručuje da bi im bilo bolje da se pozabave "povijesnim bremenom Hrvatske":

'Pozabavite se s NDH
- Njima bi bilo puno bolje da se zapitaju zašto se Hrvatska nikad nije pozabavila s NDH, umjesto da se bave nekim tko je osumnjičen za ratne zločine, ali mu nije suđeno - kaže Emir Nemanja Kusturica i dodaje kako smatra da treba pričekati ishod suđenja u Haagu kako bi se utvrdilo je li Karadžić ratni zločinac.

Kusturica je skloniji mišljenju da je najveći ratni zločinac zapravo Tony Blair.

- Stih 'Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu' zaista je otpjevan. Ali, mi na svakom koncertu otpjevamo poneki prostački stih kao što je 'Ko ne voli Abdić Fiću, osuo se po glaviću' ili 'Ko ne voli Bahtić Fiću, šetao mi po glaviću'. Ovi iz hrvatskih medija odlučili su uočiti samo taj jedan stih - žali se Kusta.

Hrvatski mediji imaju provincijalnu svijest
Poznati bosanski redatelj kaže da hrvatski mediji imaju provincijalnu svijest i da ne mogu shvatiti kako on i njegov orkestar obrađuju "svjetske teme".

- Obaveštajni centri neprestano šire izmišljotine o meni i govore da smo mi bend ratnih zločinaca. Na internetu 'vršljaju' razni ljudi, od kojih će neki biti i tuženi zbog neistina koje šire. Mi nismo ratni zločinci, već ljudi koji su odrasli na kaubojskim filmovima, i između tirana i bjegunaca uvijek biramo biti na strani onih koji bježe - rekao je Emir Nemanja za Press.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije