Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u funkciji

Kultni "Ujak Vanja" otvara kino Tuškanac

20.01.2021.
u 10:44

Film “Moj ujak” nagrađen je Oscarom u kategoriji najboljeg filma s neengleskog govornog područja, a u Cannesu ovjenčan Posebnom nagradom žirija

Nakon kratke stanke zbog sigurnosnih razloga i novih podrhtavanja tla zagrebačko kino Tuškanac nastavlja u srijedu s radom i programom filmova Jacquesa Tatija, počevši od antologijske komedije “Moj ujak” iz 1958.

Film “Moj ujak” nagrađen je Oscarom u kategoriji najboljeg filma s neengleskog govornog područja, a u Cannesu ovjenčan Posebnom nagradom žirija.

“Riječ je prvom Tatijevu filmu u boji i filmu koji se smatra najuspjelijim ostvarenjem autorova opusa, kao i jednim od najutjecajnijih filmova francuske i svjetske kinematografije 1950-ih”, podsjeća se u najavi Tuškanca. U okviru programa “Suptilna komika Jacquesa Tatija” bit će prikazani i “Praznični dan” (1949.), “Playtime” (1967.), “Odmor gospodina Hulota” (1953.), “Parada” (1974.) te “Prometna gužva” (1971.). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije