Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kubanci hvale Soderberghov film 'Che'

08.12.2008.
u 08:36

Iako je nastao pod redateljskom palicom Amerikanca Stevena Soderbergha, biografski film o argentinskom revolucionaru Ernestu Cheu Guevari naveliko hvale Kubanci jer točno i precizno opisuje njegovu ulogu u kubanskoj revoluciji.

Tijekom vikenda, dva kina u kojima je film premijerno prikazan bila su dupkom puna znatiželjnika koji su u sklopu tradicionalnog Festivala latinoameričkog filma u Havani među prvima željeli pogledati ovaj četverosatni epski biografski film.

U glavnoj ulozi briljira Benicio del Toro. On se pojavio na projekciji u Havani u društvu Leonarda Tamaya, Guevarina suborca iz Bolivije gdje je slavni revolucionar i pogubljen 1967. Film se bavi dvama dijelovima Guevarina života; njegovom ulogom u kubanskoj revoluciji te njegovim životom i smrću u Boliviji.

Film je sniman u Boliviji i Španjolskoj jer američke vlasti zbog dugogodišnjeg embarga protiv komunističke Kube nisu dozvolile Soderberghu da snima na otoku. Kubanci su filmu ipak našli jednu zamjerku. Novine komunističke partije Granma smatraju da liku Fidela Castra nedostaje karizme i dubine.

(M.Mik./Reuters)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije