Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Krvoločna Báthory i Kawasakijeva ruža na tjednu češkog filma

Češki film
Foto: Arhiva VL
1/4
01.10.2010.
u 17:40

Na programu je i film noir "Zaštitnik", dobitnik čak šest Čeških lavova te tri potencijalno zanimljive crne komedije.

U kinu Europa od 5. do 10. listopada održat će se 17. tjedan češkog filma, manifestacija koja donosi vrlo zanimljive naslove iz te, nama tradicionalno bliske kinematografije.

Ove godine na programu je zanimljiv povijesni spektakl "Báthory" Juraja Jakubiska, o krvoločnoj grofici koja je u 15. stoljeću mučila i ubila niz svojih podanika. Vrlo je atraktivna i "Kawasakijeva ruža" Jana Hřebejka, češki kandidat za nagradu Europske filmske akademije.

Tu je i noir "Zaštitnik" Mareka Najbrta nagrađen s čak šest Čeških lavova, zatim komedija "Žene na kušnji" o prijevari i odnosima triju generacija u režiji Jiříja Vejděleka, crnohumorni "Lijepa naša domovino" Irene Pavláskove o odrastanju uz ruske tenkove na ulicama Praga te još jedna crna komedija – prvijenac Věre Chytilove "Očajnici".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije