Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvučna kulisa izolacije

Kreativci doma slušaju Sonic Youth i predratne hitove Doris Dragović

08.04.2020.
u 10:48

U sklopu projekta "Slušaj me" kulturnjaci otkrivaju što slušaju u izolaciji

Popularna tribina “Slušaj me”, koju u KSET-u organiziraju Ivana Miholčić i Andrija Škare, trebala je iduće izdanje, sa senzacionalnim line-upom, istaknuli su, dobiti potkraj ožujka. Međutim, zbog više sile koja je onemogućila sva okupljanja i oni su se, poput mnogih, preselili na internet. Tribina “Slušaj me” se dosad održavala četvrtkom, otprilike jednom u dva mjeseca, a simpatični i originalni koncept oduševljavao je publiku.

Po večeri, šest govornika izlazilo bi na pozornicu i pokušalo najbolje što mogu predstaviti jednu pjesmu, omiljenu ili najomraženiju, onu pjesmu uz koju vežu neku dobru priču, anegdotu ili životni događaj. Nakon toga, svi zajedno slušali bi tu pjesmu – sasvim drugim ušima.

Na “Slušaj me” je dosad nastupilo šezdeset gostiju, među kojima su bili i Miljenko Jergović, Dario Juričan, Darko Rundek, Boris Jokić, Irena Žilić, Dunja Ercegović i mnogi drugi.

A sve svoje dosadašnje i potencijalne buduće goste sada su pozvali da nam preporuče po jedan album kako bi si međusobno glazbom olakšali, uljepšali i obogatili dane provedene kod kuće. Tekstove objavljuju svakih nekoliko dana, a svoju preporuku možete im poslati u inbox njihove stranice na Facebooku.

Među onima koji su dosad odgovorili na izazov bili su i Jelena Svilar (Zabranjeno pušenje - Dok čekaš sabah sa šejtanom), Morana Zibar (Lambchop - Nixon), Luka Ostojić (Sonic Youth - Experimental Jet Set, Trash and No Star) te Vedrana Zibić (“Album Doris Dragović “Željo moja” iz 1986. kada je sve lagano odlazilo kvragu, ali mi smo to ignorirali, kao i danas”), Jasna Žmak (“Center:Level:Roar od Youngblood Brass Banda, zato jer nam trebaju pozitiva i zajedništvo. Zato jer nam treba mjuza uz koju ko divljaci možemo plesati po doma”), Ivana Krešić (“Album Designer od Aldous Harding. Terapeutska preporuka uz album: upaliti spot za ‘The Barrel’, pojačati do kraja i plesati u donjem rublju u svoja četiri zida”) i Leonard Jurić, koji je pak svojom preporukom temeljito pokrio sva dobra i loša raspoloženja i potrebe u izolaciji sa po dva albuma.

Josip Radić, poznat nam iz benda Valentino Bošković, preporučuje i da slobodno vrijeme posvetimo svemu onome za što dosad nismo imali vremena – stripovima koje smo na Interliberu kupovali na kile, knjigama koje smo s Amazona naručivali kao da nam prijeti globalna pandemija, svim YouTube videima spremljenim “za kasnije”. “Ili, još bolje, poslušajte opet onaj album zbog kojeg ste prvo zatreperili. Onaj koji vas je ispratio u najvažniju noć vašeg života, onaj koji vas je spremno dočekao u mamurno jutro, onaj kojeg ste podijelili s dragom osobom na putovanju prema moru”. I za to vrijeme, pratite Facebook stranicu “Slušaj me” za sve tople preporuke i novosti, a oni vam poručuju: “Čuvajte se i pazite jedni na druge! Budite dobri, lijepi i pametni”.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
19:05 08.04.2020.

Može li mi tko reći tko je Vedrana Zibić? (Možda socijaldemokrat iz Sarajeva Vedran Zubić, za čije me mišljenje boli kukac) I, što je to "sve odlazilo k vragu" 1986. godine? Koja hrpa besposlenih ljevičara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije