Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jean-Luc Godard
Povratak na članak

Krao je i bio u zatvoru kako bi mogao utažiti glad za filmovima

Mladi Jean-Luc bio je spreman i krasti kako bi mogao gledati i snimati filmove. Nekoliko godina potkradao je vlastitu obitelj, a kolegi Rivetteu posudio je toliko novca da je on mogao snimiti svoj debi s filmom “Pariz nam pripada”. Kratko je bio i u zatvoru 1952. jer je krao na jednoj švicarskoj televiziji na kojoj je radio. Bila bi to priča o propalici, mladom muškarcu nalik sitnom kriminalcu kojeg u njegovu prvom dugometražnom i najslavnijem filmu cijele karijere “Do posljednjeg daha” glumi Jean-Paul Belmondo, da nije postao jedan od najvećih sineasta 20. stoljeća.

Komentari 0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.