Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi album

Kraljičin “vitez” Bob Geldof opravdava rokerski imidž

Bob Geldof
19.04.2011.
u 18:16

Sir Geldof snimio je vjerojatno najjači soloalbum, ali je problem njegova stilska raznolikost zbog koje djeluje kao imitator idola Toma Waitsa, Georgea Harrisona, CSN&Y-ja...

Koliko god Bob Geldof i ljubitelji Boomtown Ratsa njega ponajprije smatrali glazbenikom, toliko je on svih ovih godina u javnosti najviše doživljavan kao tvorac Live Aida i nositelj kraljičine viteške titule. Neće se u javnosti to promijeniti ni nakon objavljivanja njegova najnovijeg albuma “How To Compose Popular Songs That Will Sell”, ali kod onih koji su ga voljeli i cijenili kao frontmana Boomtown Ratsa slika o “izgubljenom” rokeru viteškog reda doživjet će određenu zadovoljštinu jer sve što je snimao nakon 1984. davalo je za pravo i njima da ga tretiraju ponajprije kao Sira koji tabloide puni privatnim životom.

S albumom “How To Compose Songs” Geldof pokazuje da godine gorčine nisu protraćene uzalud; riječ je o kolekciji zanimljivih intimističkih pjesama u kojima Geldof nije buntovan kao s Ratsima, manje polaže na ritam i žestinu, a više ne na atmosferu nego na ritam i žestinu. Najveći je problem pritom stilska raznovrsnost u kojoj Geldof ne djeluje kao original nego fan izravno priključen na svoje idole: Toma Waitsa (“Blow Fish”), Lovin’ Spoonful (“How I Roll”), CSN&Y (“Mary Says”), George Harrison (“Here’s To You”) i druge.

Gdje je u svemu tome sam Geldof, ostaje prilično nejasno, ali činjenica je da većina pjesama svaka za sebe ima smisla i pokazuje autorski talent koji je negdje zakočio svoju specifičnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije