Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banksy napada

Koronavirusom zaraženi štakori preplavili londonsku podzemnu

15.07.2020.
u 07:35

Najpoznatiji svjetski ulični umjetnik crtežima upozorio ljude na važnost nošenja maski

U trenutku u kojem je britanska vlada najavila obvezu nošenja maski u trgovinama, najpoznatiji svjetski ulični crtač Banksy aktivirao se i na svojem Instagramu objavio video kako u londonskoj podzemnoj u vlakovima crta svoje štakore koji zaraženi kišu bez maski ili maske koriste kao padobrane. Na taj način je u svojem stilu upozorio ljude na važnost pridržavanja ove odluke vlade. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . If you don’t mask - you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Za diverziju se odlučio na podzemnu jer u vlakovima je odluka o nošenju maski također na snazi, a kroz njih dnevno prođu tisuće ljudi koji će vidjevši njegove štakore koji kihanjem raspršuju virus, momentalno poželjeti staviti masku ukoliko ju već nemaju. 

Ovo nije prvi put da se Banksy aktivirao tijekom korona-krize. U travnju je u tijeku izolacije šaljivo pokazao kako izgleda njegova kuća kada je stalno doma - po zidovima kupaonice nacrtao je svoje prepoznatljive likove štakora kako 'uništavaju' inventar.

Bio je aktivan i u svibnju kada je u bolnici u Southampton 'podmetnuo' svoju sliku za aukciju od koje će sav prihod ići NHS-u - Nacionalnoj zdravstvenoj organizaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije