Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na vrijeme za noć vještica

Korona nas je zatočila u četiri zida, a najbolji novi horori vode nas u uklete kuće

20.10.2020.
u 10:50

Neki od najboljih novih filmova i serija iz horor žanra ove godine tematiziraju uklete kuće.

S obzirom na galopirajuću pandemiju, mnogi predviđaju i ponovnu karantenu te povratak već omraženog nam slogana koji nas tjera da ostanemo kod kuće. No, dok već u bradu psujemo “prokletu kuću”, slučajno ili ne, ove Noći vještica niz novih filmova strave donosi nam ni više ni manje nego procvat u žanru – ukletih kuća.

Među nekoliko najhvaljenijih filmova ove godine je i “Rebecca”, svježi Netflixov hit, snimljen prema istoimenom romanu Daphne du Maurier. Film prati priču Maxima de Wintera, bogataša udovca i njegove nove supruge. Pogađate, pokojna gospođa Winter ima nekog nedovršenog posla pa dane provodi opsjedajući njihovu kuću i svoju nasljednicu. A drugi, “Shirley”, tehnički je biografska drama, a ne horor – ali to je još i strašnije. U njoj pak, bračni par Shirley Jackson i Stanley Edgar Hyman (temeljeni na stvarnom paru, spisateljici horor-romana i njezinu suprugu), skuju plan da svoje nove podstanare, Freda i Rosie Nemser, spletkama psihički dokrajče i sasvim izlude. Ako pak želite neku TV seriju kojom ćete odbrojavati dane do Noći vještica, producenti poznate "The Haunting of Hill House" donose nam "The Haunting of Bly Manor". Priču o nesretnoj dadilji koju na imanju njenog poslodavca proganjaju stravične prikaze možete pratiti na Netflixu. 

I zato, ako nas epidemiološke preporuke ipak natjeraju da se kiselimo u svoja četiri zida, barem ćemo imati nešto da nam skrene pozornost s naše horor-realnosti. Ionako nam dolaze hladniji dani, a koronaopasnost na nas vreba – izvan kuće. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije