Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Evita"

Kontroverzna prva dama Argentine na riječkoj sceni

Foto: HNK Ivana pl. Zajca
14.01.2020.
u 11:34

HNK Ivana pl. Zajca sezonu otvara 15. siječnja mjuziklom “Evita” Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea.

Od svoje smrti 1952. Evita Perón, voljena prva dama Argentine, supruga Juana Peróna i najutjecajnija osoba njegova režima te glumica, karizmom je nadahnjivala redatelje mjuzikala i filmova posvećenih njezinu liku. Nije joj odoljela ni Madonna pa ju je 1996. utjelovila u filmu “Evita”. Nizu poklonika sada se priključuje i riječki HNK Ivana pl. Zajca koji novu sezonu otvara premijerama, 15. i 16. siječnja, mjuzikla “Evita” Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea.

U režiji Argentinke Renate Carole Gatice, Evitine sunarodnjakinje, u ulogama Evite izmjenjivat će se Leonora Surian Popov i Elena Brumini. Mjuzikl prati život kontroverzne Eve Perón, rođene Duarte, od siromašnog djetinjstva, preko dolaska u Buenos Aires i želje za usponom na filmu, do braka s Juanom Perónom i uloge duhovne liderice nacije. U riječkoj predstavi sudjeluju svi ansambli riječkog HNK, Hrvatska drama, Talijanska drama, Opera i Balet te polaznici kazališta mladih Kamov.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije