Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje Gavelle u Beogradu

"Kolovoz u okrugu Osage" u Ateljeu 212

Anja Šovagović Despot kao Violet Weston
Foto: Goran Jakuš/PIXELL
11.12.2015.
u 16:30

Glavnu ulogu tumači Anja Šovagović Despot, koja je za ulogu Violet Weston nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju glavnu žensku ulogu

U petak, 11. prosinca,  predstava "Kolovoz u okrugu Osage" Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde i produkciji kazališta "Gavella", gostuje u  beogradskom Ateljeu 212.  Nakon što je zagrebačka publika, u sklopu 30. "Gavellinih večeri", imala priliku pogledati beogradsku izvedbu u režiji Ljiljane Todorović, sada će, na uzvratnom gostovanju, beogradska publika vidjeti ansambl kazališta "Gavella" predvođen Anjom Šovagović Despot.

"Kolovoz u okrugu Osage" je crna komedija koja donosi priču o tipično disfunkcionalnoj obitelji, o tri generacije klana iz Oklahome čije mnoštvo problema naguranih pod tepih izlazi na površinu. Nakon što je praizvedena 2007., ova je obiteljska saga pomela sve pred sobom i osvojila sve kazališne nagrade, a po njoj je i snimljen film s maestralnom Meryl Streep u glavnoj ulozi. Nježnost i okrutnost kod Lettsa lice su i naličje prisnosti, a nezaboravni karakteri nižu se pred nama, okupani neurozama, alkoholom, tabletama, histerijom, izgubljenošću, željom za bijegom... U Gavelli je ova hit predstava premijerno izvedena 28. veljače 2015., a  do sada ju je pogledalo gotovo deset tisuća gledatelja. Glavnu ulogu tumači  Anja Šovagović Despot, koja je za ulogu Violet Weston nagrađena  Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju glavnu žensku ulogu, a uz nju su na sceni: Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljica.

Predstava na svojoj matičnoj sceni u Frankopanskoj igra  19. i 30. prosinca 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije