Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište knap

"Kod kuće je najgore" ponovno na kazališnim daskama

Foto: KNAP
14.01.2020.
u 12:49

Predstava "Kod kuće je najgore", nastala prema legendarnom djelu Ephraima Kishona, na rasporedu je u subotu, 25. siječnja u 20h te 8. i 21. veljače u 20h.

Veliki hit prema djelu Ephraima Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno je na daskama kazališta Knap!

Ovu toplu, duhovitu, obiteljska komedija u kojoj se isprepliću avanture malog čovjeka u njegovom svakodnevnom životu, pogledale su tisuće ljudi. Predstava oduševljava gledatelje svih dobnih skupina, a ujedno je ovo Kishonovo djelo uvršteno u popis obavezne lektire za osme razrede.

Avanture Indiane Jonesa, Supermana ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života "malog" čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim "svakodnevnim pustolovinama" savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Predstavu "Kod kuće je najgore" je režirao provjereni Knapov „hitmaker“ Boris Kovačević, a glume Dunja Fajdić i Marko Hergešić. Na rasporedu je 25. siječnja te 8. i 21. veljače. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije