Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulično učitavanje

Književnost i kava to go na ulicama Zagreba i Rijeke

Foto: Facebook
1/2
25.02.2021.
u 15:33

Voditelji književne tribine Učitavanje koja predstavlja mlade i neobjavljene autore i autorice pokrenuli su karantenski projekt Uličnog Učitavanja.

Iako je pandemija stavila pauzu na brojne kulturne programe kluba Booksa, voditelji popularne književne tribine Učitavanje dosjetili su se kako da u vrijeme karantene dovedu književnost na ulice.

Pa ako ovih dana budete prolazili Martićevom ulicom u Zagrebu, zavirite u izloge Bookse, gdje ćete pronaći radove svih mladih spisatelja i spisateljica, dosadašnjih gostiju Učitavanja: Jakova Skoka, Maše Virag, Mateje Tutiš, Tee Tekić, Lee Lesar, Tihane Sinobad, Jelene Benčić, Leona Kichla, Dorotee Vlčkove, Tonija Juričića, Sare Krivačić, Mislava Graonića, Marije Skočibušić, Josipa Čekolja, Sare Malić, Snježane Tramburovski, Elvire Belošević, Adriana Satje Kurdije, Rebeke Petković, Vide Sever, Andreje Lemić, Lare Petrović, Lovre Petrića i Filipa Rutića. 

A ako se nađete u Rijeci, svratite do Book Caffea Dnevni Boravak, jer i tamo možete uživati u književnosti "to go". 

Književnu tribinu učitavanje pokrenuli su i već godinama vode članovi Književne grupe 90+ Martin Majcenović i Vigor Vukotić, a cilj im je široj publici predstaviti mlade i do tad neobjavljene pjesnike i prozaike. Dok ne stignu neka bolja vremena, Učitavanje se održava online, na YouTube kanalu Bookse, gdje možete pogledati i posljednju tribinu s gošćom Vladanom Perlić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije