Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka vodstva

Kino Europa sutra se zatvara, građani se večeras okupljaju

Kino Europa
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/2
06.04.2019.
u 11:33

Djelatnici ZFF-a su u petak, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu

Najstarija zagrebačka kinodvorana Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, a tako je odlučila u petak uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF).

Zbog toga se u Kinu Europa neće održati Festival tolerancije, koji je trebao startati u nedjelju, a - kako sad stvari stoje - neće ugostiti ni Subersive Film Festival u svibnju, kao ni svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb u lipnju, piše tportal.

Djelatnici ZFF-a su u petak, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu.

U dopisu pročelnika Damira Lasića stoji kako je Kinu 'nužna adaptacija', nod djelatnici tvrde kako su je već proveli sukladno svojim mogućnostima.

– Nitko s nama nije razgovarao posljednjih šest mjeseci, unatoč svim našim zahtjevima koje smo podnijeli u predviđenim rokovima, a sada, dva mjeseca prije isteka ugovora, shvaćamo da nas žele istjerati pod krinkom renoviranja. Miješaju se realitet i emocije, donijeli smo naprasnu odluku – rekao je Boris T. Matić.

Ljudi koje zanima što se događa s Kinom Europa okupljaju se na Facebooku te se žele u 19 sati naći i pred kinom kako bi saznali sve informacije. 

Više informacija možete pronaći ovdje.

Komentara 25

Avatar Mi sami
Mi sami
13:41 06.04.2019.

Levičari raus!

Avatar mali322
mali322
08:11 06.04.2019.

Nego, šta se ono u Libiji događa!?

VL
????
10:20 06.04.2019.

Seljačka posla .... počasni doktor ONO i DSZ seljačina Bandić tjera möchtegern (= wannabe za ove koji ne znaju zagrebačke izraze) purgere koji su isto seljačine kao i Bandić, a pravi purgeri bi najradije sterali i jedne i druge odakle su i došli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije