Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena nagrada

Kawasaki 3P pokorili Zlatnu kooglu s čak sedam nagrada

Kawasaki 3p
Arhiva VL
08.03.2010.
u 11:44

Dodjela ovogodišnjih nagrada održana je na dvije tajne lokacije u Zagrebu i Rijeci, uz tajne izvođače i tajne voditelje, a pobjednici su objavljeni putem e-maila.

U općem nedostatku novca organizatori kulturnih manifestacija pribjegavaju najrazličitijim trikovima da bi produkcijske rupe predstavili kao genijalan koncept. Dodjela ovogodišnje Zlatne koogle tako je obavijena gustim velom tajne pa neki čak smatraju da nije ni održana.

Organizatori su putem e-maila objavili kako je "u prvim trenucima Dana žena, 8. ožujka 2010., poslije otkucavanja ponoći u noći s nedjelje na ponedjeljak, u dva hrvatska grada u tajnosti simultano održana godišnja nacionalna glazbena nagrada Zlatna Koogla". U proglašenju se spominju frenetične reakcije publike, a priložene mutnjikave fotografije ne otkrivaju ništa o lokaciji klubova u kojima se dogodio navodno nezaboravan koncert.

Poznati su tek pobjednici nagrada, u čemu su pravi rekorderi Kawasaki 3P. Njihov "Idu Bugari" proglašen je najboljim albumom u 2009., osvojili su i nagradu za najbolju grupu, najbolji koncert, najboljeg producenta (Davor Viduka i Robert Nappholz), najboljeg instrumentalista (trubač Igor Pavlica), najbolji omot i najbolju pjesmu "Ni da ni ne".

Među ostalim pobjednicima ističe se Damir Urban kao najbolji izvođač, Natali Dizdar proglašena je najboljom izvođačicom, Diskurz je najbolji novi izvođač, a nagrada za najbolji spot pripala je TBF-ovu "Dati". 

Od stranih izvođača Pearl Jam je dobio nagradu za album godine ("Backspacer"), Manso Diao za pjesmu godine ("Dance With Somebody"), videospot godine je "Beyond Here Lies Nothing" Boba Dylana, koji je proglašen i izvođačem godine, Norah Jones je najbolja izvođačica, priznanje za koncert godine osvojio je U2, grupa godine je Green Day, a Them Crooked Vultures proglašen je najboljim novim izvođačem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije