Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nagrada

"Kaubojima" Grand prix za kolektivnu igru na festivalu glumca u Nikšiću

Foto: arhiva Exit
05.12.2019.
u 12:02

Za sam kraj 2019. godine u Exitu se sprema velika proslava - svečana 500. izvedba predstave koja je istinski obilježila hrvatski teatra od Domovinskog rata do danas

"Kauboji" Teatra Exit na sceni su od ožujka (sada već davne) 2008. godine i slove za najnagrađivaniju predstavu hrvatskog teatra od Domvinskog rata do današnjih dana. I anagradama još uvijek nije kraj, a najnovija je upravo stigla. Naime, predstava je upravo osvojila  Grand Prix za nabolju kolektivnu igru na 16. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću

"Kaoboje" koji su nastali  prema tekstu i u režiji Saše Anočića, nagradio je žiri u sastavu: redatelj Blagota Eraković, književnik i redatelj Mišo L. Korać i glumac Jovan Krivokapić, a odluku su donijeli  jednoglasno i u svojoj odluci istaknuli "visoki domet kada je u pitanju kvaliteta glume, koja se ogledala u mnoštvu glumačkih izraza, što je ovaj Festival obogatilo, a scena Nikšićkog pozorišta bila je svojevrsna demonstracija i škola glume".

Nagradu je ravnopravno podijelio ansambl predstave "Kauboji" u sastavu: Saša Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Damir Klemenić, Radovan Ruždjak, Rakan Rushaidat i Ivana Rushaidat.

A kako najveći obožavatelji ove predstave ni ne znaju koliko su puta do sada već gledali "Kauboje" i uživali u glumačkim bravurama, važno je reći da su na redovnom  repertoaru Teatra Exit već  14. prosinca (u 20 sati), ali i da se za sam kraj 2019. godine, na istom mjestu, sprema velika proslava - svečana 500. izvedba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije