Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŠTO DRUGAČIJE

Karima Francis – nova glazbena zvijezda kojoj se veselimo

30.11.2008.
u 14:22


Tko je ona?
Pjevačica i tekstopisac rođena u engleskom gradu Blackpoolu s emocionalnom dubinom koja se kosi s njenim mladim godinama. 
                                                 
Čemu strka?
Dvadesetjednogodišnja Francis nudi nešto drugačije. Njezin debi singl „Chasing The Morning Light“ spaja indie-pop i narodsku introspekciju te donosi snažnu fuziju rocka i soula u stilu Alanis Morissette i Tracy Chapman.

Ugovor s izdavačkom kućom Kitchenware osigurala si je nakon što je oduševila hrpu velikih faca iz glazbene industrije na jednom nastupu u Manchesteru.

Kako je sve počelo?
Karima je bila bubnjar u lokalnom rock bendu, a počela je pjevati zahvaljujući majci koja je u njoj vidjeli veliki talent. „Snimila me kako pjevam pjesme Celine Dion“, kaže Karima. „Pronašla sam kazete u njezinoj ladici i bacila ih u polje iza kuće jer me bilo užasno sram.“

Što je bilo slijedeće?
Francis se preselila u Manchester i počela pisati pjesme. „Napisala sam prvu pjesmu i moj glas se jednostavno uklopio s riječima“, prisjeća se. „Uvijek sam imala dobar raspon glasa, što me šokira. Još uvijek znam biti nesigurna, ali moram naći dovoljno samopouzdanja da stanem na pozornicu i radim to što radim. Kad publika zaplješće na kraju pjesme, ne mogu to razumijeti. Teško je to shvatiti.“

A zatim?
Karima je potpisala ugovor s izdavačkom kućom i počela snimati svoj prvi album „The Author“ koji izlazi na proljeće. Ostavši privržena svojim sirovim, ali i emocijama nabijenim demo snimkama (uključujući i one bačene u polje), album sadrži bolnu baladu „Hold You“ te sasvim drugačiju „Again“ prožetu osebujnim američkim sjajem.

Gdje možete čuti više?
Pjesma „Chasing The Morning Light“ izlazi 1. prosinca, a 18. siječnja započinje turneju na kojoj će pjevati uz pratnju gitarista i basista. Za detalje posjetite myspace.com/karimafrancis.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije