Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žena vremenskog putnika

Kao i svaka odlična ljubavna priča, i ova pita može li ljubav preživjeti sve

HBO
18.05.2022.
u 11:56

Glavne uloge u novoj HBO seriji tumače Rose Leslie i Theo James, oboje poznati iz znanstvenofantastičnih, ali i romantičnih serija

Najbolji ljubavni romani uvijek se bave jedinstvenim pitanjem: može li ljubav pobijediti sve prepreke. I svaka od tih velikih priča dobila je svoju filmsku verziju ("Zameo ih vjetar", "Mostovi okruga Madison", "Moja Afrika"...). No kada je riječ o jedinstvenom romanu "Žena vremenskog putnika", koji je svojoj autorici Audrey Niffenegge 2003. godine donio svjetsku slavu, on pitanje s početka stavlja na najtežu kušnju, i baš zbog toga postoje i njegova filmska verzija, ali i ona koju je HBO snimio kao TV seriju, koju je počeo emitirati ovoga tjedna.

Priča je zaista originalna: kada se sretnu knjižničar i studentica likovnih umjetnosti, on ima 28, a ona 20 godina. No oni se zapravo sreću od njezina djetinjstva i ona ga uporno čeka, baš kao što su nekada žene čekale mornare koji su plovili na drugu stranu svijeta. Samo što njezin putnik putuje kroz vrijeme. Kroz naoko znanstvenofantastičnu priču autorica tematizira mnoge situacije "običnih" ljubavi, probleme svih običnih smrtnika. Nedavno je izašlo novo hrvatsko izdanje ovog romana, a kao i za prvo, za njega je odgovorna izdavačka kuća Profil. Roman je prevela Dragana Vulić Budanko, a na koricama je upečatljiva fotografija iz HBO-ove serije.

No prije serije gledali smo istoimeni film iz 2009. godine, koji je režirao Robert Schwentke, a u kojem su glavne uloge odigrali Eric Bana i Rachel McAdams. A sudeći po prvoj epizodi serije, ona je mnogo mračnija, mnogo koncentriranija na nevolje glavnih junaka i fantastične dijelove priče, što ne čudi jer glavni producent serije je Steven Moffat, poznat po serijama "Doctor Who" i "Sherlock", a redatelj je David Nutter, koji je režirao serije "Igra prijestolja", "Roswell" i "Mentalist". U glavnim su ulogama Rose Leslie (glumica iz "Igre prijestolja", ujedno i ona koja je za supruga "ugrabila" privlačnog Kita Haringtona, tj. Jona Snowa), "Downton Abbey" i "Dobre borbe" te Theo James, također najpoznatiji iz fantastičnih serija, ali i romantičnog "Sanditona". •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije