Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nela Stipančić Radonić
Povratak na članak

Kada budemo opet ljudi

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 2

GO
goran2hr
09:24 26.03.2019.

Dijalog mi je malo neprirodan i neuvjerljiv, ali sve u svemu dobra priča. Iako nisam ljubitelj tugaljivosti, svidio mi se kraj priče. Iznad prosjeka natječaja.

VL
KO
Kolumpar
02:45 25.03.2019.

Misija mojih komentara je potkopavanje autoriteta sklamprtanih tekstova. Glavna odlika dobre kratke priče je ekonomija pisanja i uvjerljivost likova. Od stotinu objavljenih tekstova, dva zadovoljavaju ovaj kriterij: Blokirana od Helene Peričić i Borovnice naše Dore Šustić. Tema ti je bona odlična, ali likovi vise na propuhu. Ubuduće probaj za zabavu skinuti salo, skratiti rečenice i izbaciti sve digresije i nepotrebne opise, patroniziranja, plitko filozofiranje. Na primjer ono o Esplanadi da je iz razdoblja Belle Époque? Ili ona o Emilijanima? Ili ono o stranim novinama u ruci i opisu šalice čaja? Ili ona kako vjetrušina ne sklapa oči?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.