Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

"Joj! Daj sad meni malo mikrofon…" u Galeriji SC

Sven Klobučar
Sven Klobučar
27.02.2011.
u 16:55

Autor Sven Klobučar diplomirao je kiparstvo na zagrebačkoj ALU, nakon čega je imao pet samostalnih i niz skupnih izložbi

 

otvorenje izložbe autora Svena Klobučara, pod nazivom "Joj! Daj sad meni malo mikrofon…", održat će se u utorak , 1. ožujka u Galeriji SC, s početkom u 20h. 
Izložba je otvorena do 12. ožujka, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

 

Otvorenje izložbe autora Svena Klobučara, pod nazivom "Joj! Daj sad meni malo mikrofon…", održat će se u utorak , 1. ožujka u Galeriji SC, s početkom u 20h. Klobučar je rođen 1981. u Zagrebu, a 2007. je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nakon čega je imao pet samostalnih i niz skupnih izložbi.

Evo što Denis Krašković piše o izložbi mladog Klobučara:

Od kako poznajem Svena Klobučara, a ima tome već gotovo petnaest godina, neprestano se divim njegovoj duhovitosti i njegovom lucidnom karakteru. Dugo sam očekivao njegovu prvu veliku izložbu, nadajući se kako neće putem izgubiti sve one dragocjene kvalitete koje posjeduje te da ga kriva Drina neće odvesti u neki dosadni i hermetični kunst rukavac iz kojeg je teško ponovo isploviti prema otvorenom moru. Na (njegovu i moju) sreću i zadovoljstvo zagrebačke publike, mladi Klobučar nam se u Galeriji Studentskog centra predstavlja s izuzetno zanimljivim ciklusom radova koji problematiziraju davno ocvali komunizam i njihove umrle vođe s kojima Sven komunicira na svojstven parodijski i suvremen način. Kroz medij crteža, Sven se pokušava približiti ljudima čiji je život bio čisti hard core te nam pokušava reći kako je iza sve pompe, parade, krvi i ideala ostala samo pokoja smiješna fotografija. Klobučar nam kroz likove mrtvih komunističkih lidera govori o prolaznosti (ne)humanog. Njegov crtež je moderan s tradicionalnim diskursom. Crtež se bazira na fotografiji i fotomontaži, premda je realiziran klasičnom tehnikom tuša. Gotovo da nema boje. Radovi su hladni, no, opet izuzetno duhoviti i prpošni. Njegov je cilj uvjeriti nas da je sve to teško vrijeme prohujalo s vihorom. Radovi nisu mnemonički, oni su ludički i zapravo su paradigma ljudske nemoći. Oni su neka vrsta Plesa mrtvaca stvorenih petstotinjak godina nakon Vincenta iz Kastva. Sven nam na ciničan i provokativan način govori da se ne vraćamo unazad, jer se moramo posvetiti budućnosti. Također, kroz ovaj ciklus, Kloba je i sebi otvorio novi prostor za daljnji kreativno-umjetnički rad i kao da nam zapravo s pravom kaže: «Joj! Daj sad meni malo mikrofon...».

Izložba je otvorena do 12. ožujka, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije