Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inherent vice

Joaquin Phoenix u ekranizaciji romana kultnog Thomasa Pynchona

Inherent vice
30.09.2014.
u 15:08

Radnja je smještena u 70-godine prošlog stoljeća. Film obilu­je ikonografijom toga doba, no redatelj Paul Thomas Anderson (Kralj pornića, Magnolija, Master) uspio je zadržati i osebujni pečat Pynchonovog potpisa koji miješa stvarne i izmišljene događaje uz veliku ko­ličinu crnog humora

Prva hollywoodska ekranizacija romana jednog od najvećih američkih suv­remenih književnika Thomasa Pynchona dobila je prvi teaser trailer. Riječ je o najavi za film Inherent vice koji je oku­pio zavidnu glumačku ekipu predvođenu Joaqinom Phoenixom, Joshom Brolinom, Reese Whiterspoon, Beniciom delo Torom, Owenom Wilsonom i Jenom Malone.

Radnja je smještena u 70-godine prošlog stoljeća. Film obilu­je ikonografijom toga doba, no redatelj Paul Thomas Anderson (Kralj pornića, Magnolija, Master) uspio je zadržati i osebujni pečat Pynchonovog potpisa koji miješa stvarne i izmišljene događaje uz veliku ko­ličinu crnog humora. 

Riječ je o neobičnom i orginalanom krimiću čiji je glavni junak drogom nabrijani detektivi Larry “Doc” Sportello (Joaquin Phoenix) koji istražuje nestanak bivše djevojke. Ovaj naizgled jednostavan kratki sinopsis krije vr­lo kompleksnu i dinamičnu priču po kojima je Pynchon i postao poznat te koje su mu već godinama priskrbile vodeće mjesto na kladionicama kada je riječ o novim dobitnicima Nobelove nagrade za književnost. 

>> Savršeni svijet SF trilera 'Davatelj' sa Meryl Streep, Jeff Bridgesom, Katie Holmes...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije