Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crtić 2020. godine

Jesu li “Wolfwakersi” najbolji animirani film još od Miyazakija?

20.01.2021.
u 10:53

Dovršeni su “Wolfwalkers”, završni film u toj trilogiji o očuvanju irskog ciklusa života

Tomm Moore postao je najistaknutiji ručno crtani tvorac  animiranih filmova, još od japanskog umjetnika Hayaoa Miyazakija, a sada je sa svojim “Tajnim oružjem”, umjetničkim direktorom i prijateljem iz djetinjstva Rossom Stewartom, dovršio “Wolfwalkers”, završni film u njihovoj trilogiji o očuvanju irskog ciklusa života.

Film je rađen u irskom studiju Cartoon Saloon u Kilkennyju koji je postupno postao jedan od posljednjih i najvrednijih bedema na svijetu protiv sirove i proždrljive bezdušnosti koja je definirala razdoblje post-Shrekova u mainstream animiranim filmovima. 

S “Wolfwalkersima” Cartoon Saloon napokon je spoznao svoj pravi potencijal, a po kritičaru Indiwirea Davidu Ehrlichu riječ je o daleko najboljem animiranom filmu u 2020. godini. “Wolfwalekrsi” su srdačna priča o ljubavi i gubitku, vizualno impresivna i dirljiva pustolovina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije