Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzej iluzija u new yorku

Jedinstveni hrvatski koncept muzeja je i izvozni proizvod

Zarko Basic/PIXSELL
24.09.2018.
u 20:12

Muzej izuzija nalazi se u samom srcu Manhattana, a do kraja ove godine bit će otvoren i u Kansas Cityju, Torontu i Hamburgu

Uza zvuke džeza i smijeh posjetitelja u srcu Manhattana, na uglu Osme avenije i 14. ulice, u New Yorku otvoren je Muzej iluzija. Takav jedinstveni interaktivni muzej hrvatski je proizvod, prvi put otvoren je prije tri i pol godine u Zagrebu, a ovaj u New Yorku je njegova jedanaesta podružnica.

– Vrlo smo uzbuđeni što smo tu atrakciju doveli u SAD i nadamo se da će sve generacije voljeti naš muzej, a do kraja godine planiramo otvoriti muzeje i u Kansas Cityju, Torontu i Hamburgu. Tako ćemo imati 15 muzeja u raznim gradovima što nas čini najbrže rastućim privatnim muzejom na svijetu – rekao je idejni začetnik i osnivač muzeja Roko Živković.

A muzej je poput velikog igrališta: ima više od 70 izložaka temeljenih na znanosti, matematici, biologiji i psihologiji, a optičke iluzije u raznim sobama mogu prevariti svaki mozak. Najmlađi će biti oduševljeni interaktivnim igrama, a ekskluzivno u New Yorku postavljene su Thermal Grill (senzorna iluzija pri kojoj imate osjećaj da vam gori dlan), Following Eyes (optička iluzija da velike oči na zidu prate svaki vaš pokret) i Zoetrope (iluzija pokreta od usporene do ubrzane slike).

>> Pogledajte kako će izgledati prva hrvatska podmornica koja će se uskoro graditi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije