Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dana Budisavljević:
Povratak na članak

Javljaju nam se ljudi koje je Diana spasila, a koji ni nakon 70 godina ne znaju svoja prava imena

Film 'Dnevnik Diane Budisavljević' potresno je, intimno svjedočanstvo o ženi koja je uspjela spasiti 10.000 pravoslavne djece iz ustaških logora

Komentari 4

TE
texas
06:31 10.07.2019.

Ma tko u to sad da vjeruje?

VL
VJ
vjaceslav
14:46 11.07.2019.

bez znanja ustaške i logorske vlasti i njihovog dopuštenja ni jedno dijete ne bi bilo spašeno. a diana budisavljević to što je učinila ne bi mogla uraditi bez mreže podrške koju su činili: Židovska bogoštovna općina u Zagrebu koja je posredovala u slanju pomoći zatočenim ženama i djeci u logorima, sestre Hrvatskog crvenog križa koje su pomagale u organiziranju prijevoza i skrbi za malene logoraše, te Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na čelu s ravnateljem Stjepanom Dumićem i msg. Pavlom Jesihom koji su organizirali udomljavanje djece po obiteljima.

VL
DE
Demigodessnixie
19:14 10.06.2020.

Arhiva s podacima djece postoji u Drzavnom arhivu

VL
DU
Deleted user
02:18 14.07.2019.

Potresan interview koji pojasnjava mnoge stvari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.