Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavisni filmovi

Japanski film "Odlasci", nagrađen Oscarom, uskoro u kinoprogramu

odlasci
arhiva VL
18.06.2010.
u 10:22

Program CineFest CineStar Zagreb pokrenuo je kao trajni kinoprogram u sklopu kojeg se prikazuju kvalitetni nezavisni filmovi, kakve filmoljupci rijetko mogu vidjeti u redovitom kinoprogramu.

Od 8. srpnja 2010. u kinu CineStar Zagreb (Branimir centar), u sklopu programa CineFest, igra japanski film "Odlasci" (Okuribito). Priča je to o strastvenom čelistu koji ostaje bez posla te se upućuje na spiritualno iskustvo rada kao pogrebnik u čudesnom japanskom ritualu u kojem se pokojnik na poseban način priprema za smrt. Film je režirao Yôjirô Takita po scenariju  Kundo Koyama, a glavne uloge tumeče Masahiro Motoki i  Tsutomu Yamazaki.

"Odlasci" su dobitnik Oscara za najbolji strani film 2009. godine. Program CineFest CineStar Zagreb pokrenuo je u suradnji s distributerima Discovery film & video i Blitz film & video distribucija kao  trajni kinoprogram u sklopu kojeg se prikazuju kvalitetni nezavisni filmovi kakve filmoljupci rijetko imaju prilike vidjeti u redovitom kinorepertoaru, ali i u sklopu TV-programa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije