Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani satire

'Jami Distrikt' problematizira pitanje nacije u hi-tech svijetu

Jami Distrikt
Foto: Promo
26.05.2017.
u 12:11

Predstava će u sklopu Dana satire biti odigrana u kazalištu Kerempuh 4. lipnja

Dokumentarna kazališna predstava o najstarijoj naciji na svijetu! Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Tko je prvi počeo? Dokazat će se!

Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno iz majmuna, dobiva nagradnu vožnju u povijesnom lunaparku.“Jami Distrikt” je kazališna predstava koja problematizira pitanja nacije i nacionalnih država u hi-tech svijetu 21. stoljeća. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. stoljeću, ova predstava postavlja pitanje: kako je izumu 19. stoljeća pošlo za rukom da izgleda kao da je tu bio oduvijek? Jesu li nam, u eri interneta, umjetne inteligencije i suvremene medicine još potrebne stare, „dobre“ nacije? Što će smijeniti nacije i nacionalne države? I tko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. stoljeća očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Hoće li roboti imati nacionalnu svijest? Hoće li biti robo-rodoljubi i robo-domoljubi? Hoće li ideja nacije završiti na smetištu povijesti ili će tamo završiti oni koji u nju vjeruju? Hoćemo li u 22. stoljeće ući u cipelama iz 19. stoljeća? I žuljaju li nas te razgažene cipele? One odavno nisu lijepe. A jesu li udobne?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije