Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIŽEVNA IZDAJA?

J. K. Rowling ostavila agenta koji ju je otkrio

JK Rowling
AFP
04.07.2011.
u 16:07

Umjesto Christophera Littlea, koji je rukopis njezina prvog romana prihvatio kad mu je nenaručen došao poštom, autoricu "Harryja Pottera" odsad će zastupati njegov bivši partner Neil Blair

Christopher Little zastupa J. K. Rowling već 16 godina, a Blair se njegovoj agenciji priključio prije deset godina, u trenutku kad je u tisak išla već četvrta od sedam knjiga "Harryja Pottera". Odvjetnik Blair osamostalio se nakon što je usko surađivao s J. K. Rowling na njezinu novom projektu www.pottermore.com, web-stranici na kojoj će biti objavljivani novi ulomci o Harryju Potteru i gdje će se romani prvi put prodavati i kao e-knjige.

Littleov glasnogovornik izjavio je da je njegov klijent zatečen takvim razvojem situacije:

– Ovo je došlo iz vedra neba. Bio je u najmanju ruku iznenađen. Ima čvrste ugovore s njom i s Neilom. Još uvijek razmatra što da poduzme. Jako cijeni Rowling i njezin izniman talent i ponosan je na ulogu koju je odigrao na njezinu putu do vrha. Međutim, vrlo su ga razočarale i iznenadile preuranjene vijesti o predloženom novom aranžmanu koje su objavljene jučer. Još uvijek razmišlja što će poduzeti.

Rowling je pak preko svojeg glasnogovornika samo izjavila da njezina odluka "nije donesena bez dobrog razloga" i da je bila "neizbježna".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije