Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debi

Izložba "Suck squeeze bang blow" mlade umjetnice Dine Rončević

dina rončević
arhiva VL
10.06.2010.
u 10:24

Za svoj likovni debi umjetnica je odlučila predstaviti sve segmente svog četverogodišnjeg umjetničkog procesa prekvalifikacije za automehaničarku. To je ujedno i njen diplomski rad.

Na izložbi "Suck squeeze bang blow" javnosti se privi put predstavlja  mlada zagrebačka umjetnica Dina Rončević. Za svoj likovni debi odlučila je  predstaviti  sve segmente svog četverogodišnjeg umjetničkog procesa prekvalifikacije za automehaničarku. To je  ujedno i njen diplomski rad nedavno obranjen na Akademiji likovnih umjetnosti.

Rad propituje rodne uloge i uvjetovano stvaranje identiteta unutar društvenog konteksta, a konačan je ishod umjetnička knjiga u kojoj su dokumentirani razni aspekti u kojima se rad razvijao kroz godine. Osim prostornih instalacija i kolaža, priložena je i administrativna dokumentacija upisa u autoškolu, program prekvalifikacije u srednjoj školi te prateći dokumenti. Zabilježena je kupoprodaja motora koji je kao dio rada vožen, priložen je maturalni rad napisan u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi te završni rad napisan u sklopu osnovnog programa Centra za ženske studije.

Izložba se otvara u petak, 11. lipnja u 20 sati, u Galeriji "Miroslav Kraljević", Šubićeva 29.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije