Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glitpoteka HAZU

Izložba ratnih fotografija Zorana Filipovića

Scena iz Dubrovnika
29.11.2016.
u 12:41

U Gliptoteci HAZU u srijedu u 19 sati otvara se izložba ratnih fotografija Zorana Filipovića

Zoran Filipović izlaže svoje ratne fotografije u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izložba će biti otvorena u srijedu 30. studenog u 19 sati, a publika će moći vidjeti 120 fotografija. Filipović je odlučio izložiti i dio do sada neizlaganih fotografija koje je snimio početkom devedesetih na niz ratišta u Hrvatskoj, od Dubrovnika i Hrvatske Kostajnice do Vukovara i Vinkovaca. 

Izložbu u Gliptoteci HAZU kojom se obilježava 25. obljetnica početka Domovinskog rata prati i katalog sa inspirativnim tekstom Željke Čorak, ali i sa izvacima Filipovićevih ratnih zapisa. Svoje je zapise taj zapaženi ratni fotograf ukoričio u knjizi "Dnevnik smrti 1991." koju je objavila nakladnička kuća Zoro. Filipović je ratne fotografije iz 1991. godine snimio kao fotograf agencije MAGNUM Photos. Svoje fotografije nije potpisivao svojim imenom i prezimenom iz sigurnosnih razloga, zbog čega je nastao pseudonim ZORO. Neke su Filipovićeve ratne fotografije postale amblematske. Dio njih se publika u Gliptoteci HAZU mogći razgledati sve do siječnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije