Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SC

Izložba novih radova Ive Haramine Milinković

iva haramina milinković
02.02.2015.
u 00:25

Promatramo li ciklus u cijelosti, postaje jasno kako takav pristup asocira na koketiranje s elementima arte povere, ali ponajviše s elementima spacijalizma

Otvorenje izložbe kiparice Ive Haramine Milinković bit će se u utorak, 3. veljače u Predvorju kina SC, s početkom u 19 sati. Ciklus novih radova Ive Haramine Milinković počiva na maksimi manje je više te u potpunosti ravnopravno valorizira konkretne elemente apstraktne umjetnosti i fizički aspekt umjetničkog nagona u procesu oblikovanja.

"Središte cijelog ciklusa postaje istraživanje i eksperiment te njezina potpuna otvorenost prirodnim potencijalima materijala koje koristi, a kojima je vrlo vješto ovladala i u središte pažnje postavila osnovne estetske odrednice: crtu, plohu, oblik i boju. Oblikovanju vunenih reljefa, perforiranih platana ili pak intervencijama na lomografijama, pristupa decentno i minimalistički, ali s namjerom da dinamizam i energetska kolanja postavi u prvi plan.

Promatramo li ciklus u cijelosti, postaje jasno kako takav pristup asocira na koketiranje s elementima arte povere, ali ponajviše s elementima spacijalizma, uz pomoć kojih umjetnica sintetizira svoj interes prema kiparstvu, crtežu, slikarstvu i fotografiji u zaokruženu i jasnu cjelinu, čiji potpuni potencijal ostaje poznat samo njoj, a promatraču nudi mogućnost istraživanja i spoznaje tog podsvjesnog umjetničkog nagona, koji pažljivo izviruje iz svake njezine intervencije", piše Sara Čičić.

Iva Haramina Milinković rođena je 1978. u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2004. godine, a na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo, 2009. godine. Sudjelovala je na više izložbi, radionica i terenskih nastava. Članica HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba traje do13 veljače. 

Komentara 1

PE
pejok
13:26 03.02.2015.

Jesuli to neki radovi likovni, pranje i susenje posteljine. Sto je to Umjetnost kakva je to uopce rijec? Slikam svaki dan nisam Akademski slikar a eto reklo bih se nisam ni umjetnik oblikujem i skulpture ali tko sam ja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije